Valnøtterte

Mørdeigsbunn kjevles til 2–3 mm tykkelse.
Fôr formene, legg valnøtter på mørdeigen.
Valnøtter og mørdeigen stekes sammen ved 170 grader i ca. 10 minutter.

VALNØTTERTE SMETE
200 g sukker
200 g sirup
60 g smør
150 g egg

Kok sirup og sukker til sukkeret er oppløst, tilsett smør og så egg til slutt når temperaturen har gått ned til under 80 grader. Massen helles over valnøttene og mørdeigen. Stekes på 160 grader i 6–7 min. Avkjøles – eventuelt fryses inn.

PANNACOTTA
500 g fløte
1 stk tahitivaniljestang
75 g sukker
175 g egg
6 pl gelatin

Lag anglaise, tilsett gelatin. Avkjøles.
Fylles ca 1 cm på toppen av valnøtterten.

ANRETNING
Valnøtterten anrettes på flat tallerken.
Pyntes med friske bær og bringebærcoulice.
Lag en perfekt quenelle av bringebærsorbeten på siden.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no