Grovt speltbrød

1500 g vann
520 g sammalt spelt grov
500 g siktet speltmel
320 g speltflak
100 g valset helkorn bygg
80 g rugkli
50 g salt
40 g gjær

Alt kjøres sammen i 10 minutter med grind.
La ligge i 1 time før du tilsetter:

500 g siktet speltmel
125 g siktet rugmel
125 g sammalt rug fin
40 g rugsur, flytende
200 g solsikkekjerner
700 g vann

Dette kjøres i 15 minutter før det blir fordelt i former, 750 g i hver form. La de heve over natten.

Skyves ved 250 °C
Steketemperatur 205 °C
Steketid ca 60 minutter

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no