Lakrismoussé med pasjonsfruktkrem

Nemesisbunn
340 g bitter sjokolade
340 g mørk sjokolade
575 g sukker
250 g vann
450 g smør
90 g mel

Smelt sjokoladen og smøret, blandes sammen. Sukker og vann kokes til 121 grader. Haes i de godt sammenpiskete eggene, i en tynn stråle. Kjøres kaldt.
Vend inn sjokoladeblandingen og sikt i mel.
Strykes ut på brett. 10 min på 180 grader.

Pasjonsfruktinnlegg
400 g pasjonsfruktpuré
120 g eggeplommer
150 g egg
220 g sukker
2 stjerneanis
2 vaniljestenger
6 pl gelatin
150 g smør

Pasjonsfruktpuré, eggene, sukker, anis og vaniljestenger varmes under omrøring til den tykner. Siles og tilsett gelatinen. Monteres med smør.

Lakrismoussé
100 g eggeplommer
50 g sukker
310 g fløte
310 g melk
400 g lakrisbåter
1150 g melkesjokolade
500 g mørk bitter sjokolade (70 %)
1150 g lettpisket krem

Fløte, melk og lakris kokes opp, hell i sukker og eggeplommer som er pisket sammen, og pisk det hele sammen. Legeres til 80 grader. Ha over den smeltede sjokoladen. La det bli litt kjøligere, så vend inn lettpisket krem.
Vend inn ½ pakke finknust pulverpaddepakke.

KAKAOGLASUR
240 g fløte
260 g vann
50 g glukose
120 g kakao
360 g sukker
6 pl gelatin

La alt koke på svak varme utenom gelatinen, til den tykner. Tilsett så gelatinen.
Ha gjerne i litt lakris.

MONTERING
I bunnen av ringen legges nemesisbunnen, den skal ligge ca. 2–3 cm innenfor formkanten. Legg så et lag lakrismousse, og så legg det fryste pasjonsfruktinnlegget oppå, ha så resten av lakrismoussen i formen og frys.
Glaseres fryst.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no