Bergemonde

Sjokoladebunn
100 g eggeplommer
50 g egg
30 g sukker
120 g eggehvite
50 g sukker
50 g mel
40 g kakao
25 g smør

Pisk opp eggeplommer, egg og sukker. Pisk eggehvite med sukker til marengs.
Vend marengs inn i eggedosisen, sikt over mel og kakao og vend inn smeltet smør.
Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter i en ring
(18 cm i diameter).


Haselnøtts dacquise
100 g eggehvite
30 g sukker
200 g revne hasselnøtter

Pisk opp eggehvite med sukker til marengs.
Vend inn revne hasselnøtter.
Lag ringer (18 cm i diameter) og stekes ved 170 grader i ca. 15 minutter.

Mandel crisp
100 g smør
100 g sukker
80 g revne mandel
2 g salt
1/2 st vaniljestang
25 g mel

Bland smør med vanilje. Rør inn sukker, mandel, salt og mel.
Stekes i ringer (18 cm i diameter) ved 160 grader i ca 18 minutter.


Bringebærcoulis
150 g bringebærpuré
25 g limesaft
20 g glukose
25 g sukker
3 g pektin

Bland sukker og pektin. Vend inn i puré. Kok opp alt og la det koke i 1 minutt.
Sil.

Grand Crusjokoladekrem
150 g melk
150 g fløte
60 g eggeplommer
150 g mørk sjokolade

Bland melk, fløte og eggeplommer og varm opp til 85 grader.
Sil over sjokoladen og bland til en jevn krem.


Melkesjokolademousse
120 g melk
120 g fløte
50 g eggeplommer
600 g melkesjokolade
500 g pisket krem

Bland melk, fløte og eggeplommer og varm opp til 85 grader.
Sil over sjokoladen og bland vel. Vend inn den piskede kremen.

Sjokoladeglasur
200 g vann
150 g sukker
40 g glukose
70 g kakao
30 g mørk sjokolade
150 g fløte
8 g gelatinblad

Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Kok opp vann, sukker og glukose. Tilsett kakao, sjokolade og fløte. Kok opp til 103 grader. Tilsett gelatinblad. Sil og avkjøl.

Montering
Legg en tynn sjokoladebunn i en ring (18 cm i diameter).
Fyll på med bringebærcoulis.
Legg en tynn sjokoladebunn ovenpå. Fyll med Grand Cru sjokoladekrem og avslutte med hasselnøttsdacquoise.
Settes på frys. Ta fram en ring 20 cm i diameter med plastremse rundt ringen.
Legg mandelcrisp i bunn, fyll litt med melkesjokolademousse.
Ta ut interiør fra frysen og legg i med hasselnøttsdacquoise nederst. Fyll opp formen med melkesjokolademousse. Settes på frys.
Fjern kakeringen og plastremsen. Trekk kaka med sjokolade glasur.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no