Gazpacho

RÅVARER (Oppskrift til 4 personer)

5–8 ferske solmodne tomater
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 løk
1 hvitløkfedd
½ agurk
2 surdeigsbrødskiver eller loffskiveruten skorpe, daggamle
2 ss rødvinseddik
7 ss kyllingkraft eller vann
6 ss olivenolje
Litt basilikum
Salt og grovkvernet svart pepper

GARNITYR
1 ss finhakket rød paprika
1 ss finhakket grønn paprika
1 ss finhakket agurk (Kutt av en bit og ta ut kjernen før du finhakker.)
1 ss finhakket løk
2 ss hvitløkkrutonger – en skive med surdeigsbrød eller loff
kuttes i terninger og ristes i tørr stekepanne til sprø og gylne.

FREMGANGSMÅTE
Når du har satt til sides det du trenger til pynten, grovhakkes resten av grønnsakene og brødet. Legg de grovhakkede grønnsakene og brødet i en bolle. Bland inn eddik, kyllingkraft og olivenolje.
Kyllingkraften kan byttes ut med vann hvis du ikke har tilgang på god kraft. Sett blandingen i kjøleskapet til dagen etter, slik at den får stå og trekke til seg smak.
Neste dag kjører du det hele i blenderen eller hurtighakkeren til du får en jevne masse. Blir suppa for tykk, sper du med kalt vann til konsistensen er passelig.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no