Høstbrød med gresskar

INGREDIENSER

2 000 g durum hvetemel 600 g hvetemel
200 g hvete sammalt grov 700 g lys surdeig
50 g salt
350 g gresskar
200 g røstet gresskarkjerner 2 l vann

FREMGANGSMÅTE


Røst gresskarkjernene i ovnen til de begynner og bli gyllen. Hakk opp gresskaret og kjør
den i en blender slik at du får en grovhakket masse.

Begynn og kjør deigen. Hold tilbake litt vann, la den kjøre seg nesten helt ferdig til du blander sammen gresskarmassen og gresskarkjernene sammen med resten av vannet.

Når deigen er ferdigkjørt, legg den på kjøleren. Og la den stå der i ca.12 timer.

Når deigen har stått i ca. 12 timer på kjøl, lar du den stå ute i romtemperatur i 3 timer. Snu deigen etter de 3 timene, og la den stå 2 timer til. 

Når 2 timer har gått, deler du emnene opp, og former dem til ønsket form.

La den så stå og etterheve i ca 40 minutter
- 1 time. I mens varm opp ovnen til 240 grader på bunn, og 230 grader på topp.

Når deigen er ferdig etterhevet. Skyv så emnene direkte på stein, eller i former. Skru ned varmen til 230 nede, og 220 oppe. Steam bare et kort sekund etter du har skyvet emnene, vent 5 minutter så gi dem 10 sekunder mer steam.

Stek brødene 35-40 minutter.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no