Purpur hamburgerbrød

I denne oppskriften bruker vi PurPur mel som er en gammel type hvete som kjennetegnes ved et lilla skall på kornet. Kornet regnes å ha sin opprinnelse fra Etiopia. Det var imidlertid i området ved Rødehavet det først ble tatt i bruk til baking, da rundt år 1870. PurPur mel gir brødet et lilla skjær og mye smak.

 

Oppskrift:

1 l vann

1200 g Møllerens Bakemel

600 g Møllerens PurPur base

170 g sukker

80 g gjær

50 g Møllerens Opus 5

25 g Møllerens Opus 230

20 g salt

 

Fremgangsmåten for denne oppskriften vil være den samme som når du baker vanlige Hamburgerbrød. Bruk semulegryn som dekor.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no